Jogurtowy krem z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

pyszny deser z kremu jogurtowo - śmietanowego z dodatkiem wanilii połączonego z musem ze zmiksowanych truskawek z cukrem....

Składniki:


  • Truskawki – 50 dag
    Cukier – 3 łyzki
    Śmietana kremówka – 25 dag
    Jogurt naturalny – 35 dag
    Cukier waniliowy – 1 op
    Cukier –10 dag

Jogurtowy krem z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki oczyścić z szypułek, dokładnie umyć i zmiksować z cukrem drobnym kryształem na mus.

    Jogurt zmiksować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Śmietanę ubić na sztywno i połączyć ze zmiksowanym jogurtem.

    Do schłodzonych szklaneczek wlać mus, następnie biały krem jogurtowy i schłodzić.

    Ozdobić truskawkami i miętą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy