Jogurtowy dorsz z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szukałam pomysłu na dorsza i tak oto powstała ta pyszna patelnia i ryba jogurtowa z bakłażanem, makaronem i brokułami.Syte danie które łączy w sobie wiele składników zdrowych.

  • 40 min

Składniki:


  • dorsz:

    25 dkg filetu z dorsza
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1 łyżeczka kurkumy
    sól, pieprz
    przyprawa do ryb
    olej

    warzywa:
    1 bakłażan
    1/2 brokuła
    1 gałązka pomidorków koktajlowych
    1/2 papryczki chili
    100 g makaronu drobnego
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Jogurtowy dorsz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • dorsz w jogurcie z przyrawami 1. Filet z dorsza kroję na mniejsze kawałki, przekładam do miski, dodaję jogurt, kurkumę, sól, pieprz, przyprawę do ryb. Całość mieszam dokładnie i odstawiam na 30 minut do lodówki. Po tym czasie smażę na oleju dosłownie po minucie z każdej strony.
  • makaron ugotowany 2.
    Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam.
  • bakłażan zgrillowany 3. Brokuły gotuję też aldente w osolonej wodzie. Bakłażana kroję na plastry sole z dwóch stron odstawiam a 30 minut. Po tym czasie zmywam sól, osuszam posypuje pieprzem i smażę na oleju na patelni grillowej, razem z pomidorkami. Do ryby dodaję brokuły, bakłażana, pomidorki makaron i całość mieszam, doprawiam, posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Brokuły Dorsz Jogurt Makaron Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować