Przepyszny deser dla całej rodziny! Zdrowy jogurt grecki, słodka żurawina i banan i chrupiące płatki migdałowe sprawiają, że szklaneczki pustoszeją w mig :)
Składniki:
60 g płatków migdałowych
450 g jogurtu greckiego
1 łyżeczka cukru
2 garście żurawiny suszonej
2 małe banany
Jogurtowy deser z bananami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Jogurt grecki wymieszać z łyżeczką cukru, odstawić.
Płatki migdałowe wsypać na suchą patelnię i uprażyć na złoto. Wystudzić.
Na dno szklaneczek rozłożyć połowę jogurtu greckiego.
Na wierzch rozłożyć połowę żurawiny i połowę płatków migdałowych. Banany pokroić w plasterki, wrzucić do szklaneczek (odłożyć 3 plasterki do dekoracji).
Polać resztą jogurtu, wierzch posypać resztą żurawiny i płatków migdałowych. Udekorować szklaneczki bananem i od razu podawać.
Komentarze