Jogurtowy deser z bananami i żurawiną

0 (0 ocen)

Przepyszny deser dla całej rodziny! Zdrowy jogurt grecki, słodka żurawina i banan i chrupiące płatki migdałowe sprawiają, że szklaneczki pustoszeją w mig :)

Składniki:


  • 60 g płatków migdałowych
    450 g jogurtu greckiego
    1 łyżeczka cukru
    2 garście żurawiny suszonej
    2 małe banany

Jogurtowy deser z bananami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Jogurt grecki wymieszać z łyżeczką cukru, odstawić.
    Płatki migdałowe wsypać na suchą patelnię i uprażyć na złoto. Wystudzić.

    Na dno szklaneczek rozłożyć połowę jogurtu greckiego.
    Na wierzch rozłożyć połowę żurawiny i połowę płatków migdałowych. Banany pokroić w plasterki, wrzucić do szklaneczek (odłożyć 3 plasterki do dekoracji).

    Polać resztą jogurtu, wierzch posypać resztą żurawiny i płatków migdałowych. Udekorować szklaneczki bananem i od razu podawać.

Komentarze

Podobne przepisy