JOGURTOWY BISZKOPT Z MASà MASCARPONE

4.5 (197 ocen)

Wilgotny biszkopt z truskawkowo-serowà masà;

Składniki:

  • BISZKOPT:
    1 jogurt morelowy lub brzoskwiniowy (125ml)
    3 jajka
    3 kubeczki màki
    1 i 1/2 kubeczka cukru
    1/2 kubeczka oleju
    maly proszek do pieczenia

    MASA:
    500 g serka mascarpone
    3/4 szkl cukru pudru
    200 ml smietany 36%

    DODATKOWO:
    1 galaretka czerwona (na pòl litra wody)
    500 g truskawek
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Biszkopty Galaretki

Jogurtowy biszkopt z masà mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt wlewamy do miski dodajemy jajka i ubijamy.Kubeczkiem po jogurcie odmiezamy resztè skladnikòw i dodajemy,wszystko dokladnie mieszamy,przelewamy ciasto do tortownicy pieczemy 30 min w 170°C
  • 2. Galaretkè rozpuszczmy w 2 szkl wody,odlewamy pòl szklanki i odstawiamy do wystygniècia.Serek ucieramy z cukrem,wlewamy pòl szklanki zimnej galaretki, dodajemy ubità smietanè i kilka pokrojonych w kostkè truskawek delikatnie mieszamy.
  • jogurtowy biszkpot z masà mascarpone 3. Biszkpot kriomy na pòl przekladamy masà,na wierzch ukladamy pokrojone truskawki i zalewamy pozostalà galaretkà.Wstawiamy do lodòwki.

Porady

Galaretkè radzè schladzac w zamrazarce dodawac do masy bardzo zimnà,prawie gèstniejacà.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Galaretka Serek Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować