Jogurtowo-ziołowe szaszłyki z kurczaka

5 (156 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kurczak w jogurtowo-ziołowej marynacie smakuje wprost bajecznie. Tak przygotowane szaszłyki można upiec w piekarniku, na patelni grillowej lub na grillu. Doskonale smakuje z lekką sałatką jaglaną.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 pojedyncze filety z kurczaka

    1 szkl jogurtu naturalnego

    2 łyżki ziół prowansalskich

    łyżeczka czosnku granulowanego

    sól, pieprz

    2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jogurtowo-ziołowe szaszłyki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety dzień wcześniej myjemy, osuszamy i kroimy w dużą kostkę. W miseczce mieszamy jogurt z przyprawami, zalewamy kurczaka i mieszamy dokładnie z marynatą. Kurczaka przykryć folią i odstawić na noc do lodówki. Na drugi dzień nadziewamy na wcześniej namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków. Pieczemy ok 30 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować