Jogurtowo-makowy koktajl z klementynką

0 (0 ocen)

Delikatny i lekki deserek po świątecznym łasuchowaniu:)

Składniki:

  • 180 g jogurtu naturalnego
    1 lyżeczka cukru pudru
    1 łyżeczka suchego maku
    3 klementynki

Jogurtowo-makowy koktajl z klementynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dzbanka przelać jogurt, dodać cukier puder i mak, Wymieszać dobrze, aby cukier się rozpuścił. Mandarynki obrać,, podzielić na cząstki i przełożyć do blendera. Zmiksować.
    Do wysokiej szklanki wlać około ¾ przygotowanego jogurtu. Na wierzch delikatnie wlać połowę zmiksowanych klementynek. Potem znów jogurt i wykończyć klementynkami. Podawać od razu. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy