Muffinki jogurtowo-jagodowe.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne i puszyste,pachnące jagodami.

  • 60 min

Składniki:

  • 3 jajka
    1 szklanka cukru
    12,5 dag masła lub margaryny
    20 dag jogurtu naturalnego
    półtorej szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia

    dodatkowo:
    1 szklanka jagód kamczackich lub borówek (u mnie jagody)
    cukier puder do posypania

Muffinki jogurtowo-jagodowe. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę,stopniowo wbijać po jednym jajku i ucierać,dodać jogurt,mąkę i proszek do pieczenia,dokładnie utrzeć.
  • 2. Wsypać jagody i wymieszać.
  • 3. Ciasto przełożyć do formy do pieczenia muffinek i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
  • 4. Upieczone ostudzić i oprószyć cukrem pudrem.

Porady

Z porcji wyszło mi 12 sztuk.

Komentarze

Podobne przepisy