jogurtowo-galaretkowe babeczki z czekoladą i posypką

0 (0 ocen)

są bardzo lekkie, smaczne i mało kaoryczne.............SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • gorąca woda 400 ml, żelatyna 1 łyżeczka, galaretka owoce leśne 1 opakowanie, czekolada mleczna 100 gram, kolorowa posypka - ile potrzeba, jogurt naturalny 150 gram

Jogurtowo-galaretkowe babeczki z czekoladą i posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. żelatynę i galaretkę dokładnie rozmieszać w 400 ml gorącej wody i wystudzić, do chłodnej galaretki wlać jogurt i dobrze wymieszać
  • etap 2. foremki kładę na desce i można je łatwo przenosić, do foremek silikonowych z kominkiem włożyć kawałeczki czekolady, użyłam czekoladę smak tiramisu, wsypać 2 rodzaje posypki
  • etap 3. do pełna wlać galaretkę jogurtową i schować do lodówki do stężenia, najlepiej na całą noc...........

    babeczki galaretkowe przełożyć na talerz

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy