Jogurtowo czekoladowe dwukolorowe ciasto z morelami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka wbijamy do miski, dodajemy oba cukry i ubijamy kilka minut aż powstanie puszysta masa.
Następnie partami dodajemy jogurt , olej budyń, mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia.
3/4 ciasta przekłądamy do drugiej miseczki , dodajemy kakao i nutelle, mieszamy aby składniki połączyły się.
Do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki najpierw wylewamy połowe jasnego ciasta, potem, mase z kremem czekoladowym i na koniec reszte jasnego ciasta.
Na wierzchu układamy cwiartki moreli bez pestek skórkami ku dołowi i lekko wtapiamy w ciasto, wierzch owoców posypujemy cukrem,
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 30 -35minut w temperaturze 180 stopni.
smacznego!
Porady
dodane sa zdjecia o malei a takze o bardzo duzej rozdzilczosci.
Komentarze