Jogurtowiec z malinami

5 (163 ocen)

  • 3 godz.

Niezwykle delikatne, chłodzące ciasto idealne na lato.

  • 3 godz.

Składniki:

  • masa jogurtowa
    2 duże jogurty po 380g każdy
    1,5 opakowania Żelatyny fix-deserowej
    5 łyżek cukru pudru
    łyżka Cukru waniliowego

    spód
    150g kakaowych herbatników
    100g masła

    wierzch
    galaretka malinowa
    400g malin
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery

Jogurtowiec z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki zmielić na pył (użyłam młynka do kawy).
    Wymieszać z miękkim masłem, ugnieść i wyłożyć dno tortownicy (śr.21cm).
    Włożyć do lodówki.
  • 2. Żelatynę przygotować wg instrukcji na opakowaniu.
    Jogurty wymieszać z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
    Dodać żelatynę i wymieszać całość.
    Przelać na ciasteczkowy spód.
    Wrzucić około 100g malin i zostawić do stężenia w lodówce.
  • sernik 3. Jak stężeje masa jogurtowa to przygotować galaretkę malinową i ją ostudzić.
    Na jogurtową masę wyłożyć resztę malin i zalać galaretką.
    Zostawić do stężenia najlepiej na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować