Jogurtowiec z galaretkami i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 galaretki każdą w osobnym naczyniu rozpuścić w szklance gorącej wody ( każdą osobno) odstawić do stężenia . Gdy będą twarde pokroić w kostkę
2.Masa jogurtowa
1 galaretkę (do masy ) również rozpuścić w szklance gorącej wody dodając czubatą łyżkę żelatyny, odstawić,mieszać co jakiś czas aby żelatyna się rozpuściła .Do miski włożyć jogurty dodać cukier puder, wymieszać .Gdy galaretka zacznie tężeć miksując dodajemy do jogurtów,miksujemy na średnich obrotach do uzyskania jednolitej masy.
Dodać pokrojone kolorowe galaretki ,wymieszać. Przelać do formy moja o średnicy 18 cm,udekorować owocami i delikatnie polać galaretką ( można pozostawić trochę galaretki przygotowanej do kostek, lub rozpuścić dodatkowo jeszcze jedną galaretkę)
3.Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny
Porady
Można dodatkowo dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
Komentarze