1 gotowy spód tortowy
700 g gęstego jogurtu naturalnego
300 g dobrego dżemu brzoskwiniowego, najlepiej domowego
sok z 1/2 cytryny
1 cukier waniliowy
4-5 łyżeczek żelatyny
50 g dżemu do posmarowania spodu
1 galaretka brzoskwiniowa
Jogurtowiec z brzoskwiniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na spodzie tortowym zakładamy obręcz. Smarujemy go dżemem.
2.Jogurt mieszamy z dżemem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, dodajemy do niej kilka łyżek masy jogurtowej, mieszamy i dokładnie łączymy z całością. Wykładamy na biszkopcie. Chłodzimy.
3.Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, studzimy i wylewamy na masie jogurtowej. Chłodzimy.
Komentarze