Jogurtowiec z brzoskwiniami i galaretką

0 (0 ocen)

Bardzo szybki torcik, dla niespodziewanych gości.

Składniki:

  • 1 gotowy spód tortowy
    700 g gęstego jogurtu naturalnego
    300 g dobrego dżemu brzoskwiniowego, najlepiej domowego
    sok z 1/2 cytryny
    1 cukier waniliowy
    4-5 łyżeczek żelatyny
    50 g dżemu do posmarowania spodu
    1 galaretka brzoskwiniowa

Jogurtowiec z brzoskwiniami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na spodzie tortowym zakładamy obręcz. Smarujemy go dżemem.
  • 2. Jogurt mieszamy z dżemem, cukrem waniliowym i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie gorącej wody, dodajemy do niej kilka łyżek masy jogurtowej, mieszamy i dokładnie łączymy z całością. Wykładamy na biszkopcie. Chłodzimy.
  • 3. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, studzimy i wylewamy na masie jogurtowej. Chłodzimy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy