Jogurtowiec straciattella z musem z mango bez pieczenia

5 (2 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lekki i bez pieczenia, a do tego wykorzystujemy wodę od mleczka kokosowego z puszki. Serdecznie zapraszam:)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 biszkoptów okrągłych

    Jogurt straciatella:

    580 g jogurtu naturalnego

    250 ml wody z mleczka kokosowego

    1/2 cytryny

    3 łyżeczki żelatyny

    3 łyżki erytrolu lub cukru

    35 g gorzkiej czekolady

    Mus z mango:

    1 puszka pulpy z mango

    4 g galaretki cytrynowej bez cukru

    100 ml wrzątku

    2 łyżeczki żelatyny

    Tortownica 18 cm
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Ciasto jogurtowe

Jogurtowiec straciattella z musem z mango bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć biszkopty, w razie konieczności dociąć.
  • 2. Jogurt:

    Żelatynę namoczyć w wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali, ostudzić.

    Czekoladę przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami i zmielić, odłożyć na bok.

    Do miski przełożyć jogurt, wodę kokosową, sok z cytryny i erytrol ( lub cukier),dokładnie wymieszać. Dodać czekoladę i znowu wymieszać. Do żelatyny dodać 2 łyżki masy jogurtowej ,wymieszać i dodać do reszty jogurtu. Dokładnie wymieszać i ostrożnie wylać na biszkopty, wstawić do lodówki na 2 godziny do stężenia.
  • 3. Mus mango:

    Galaretkę wymieszać z wrzątkiem do rozpuszczenia. Dodać żelatynę i również doprawić do jej rozpuszczenia. Dodać pulpę z mango i dokładnie wymieszać. Wylać na jogurt i wstawić do lodówki na 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Biszkopty Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować