Jogurtowiec bez pieczenia

4.5 (173 ocen)

Idealny deser dla miłośników galaretek i deserów na zimno

Składniki:

  • Masa jogurtowa:
    1 litr jogurtu naturalnego (gęstego)
    1 szklanki cukru pudru
    3 łyżki żelatyny

    Dodatkowo:
    1 galaretka cytrynowa
    1 galaretka truskawkowa
    1 galaretka kiwi
    4 paczki herbatników
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jogurtowiec bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą galaretkę rozpuścić w 400 ml wody. Dobrze wymieszać i poczekać aż stężeje. Następnie pokroić w kostkę.
    Jogurt naturalny przełożyć do miski, dodać cukier puder i razem zmiksować. Żelatynę rozpuść w ½ szklanki gorącej wody. Przestygniętą żelatynę dodać do masy jogurtowej i razem zmiksować. Następnie dodać kostki galaretki i delikatnie wymieszać łyżką.

    Formę o wymiarach 23,5 x 23,5 wyłożyć papierem i rozłożyć warstwę herbatników, na to wylać masę jogurtową, równomiernie rozsmarować i przykryć warstwą herbatników. Docisnąć i włożyć do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować