Jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Herbatniki rozkruszyć w blenderze.Do herbatników dodać letnie roztopione masło i wymieszać.Wyłożyć dno tortownicy i ugnieść
2.Ułożyć na około tortownicy przekrojone truskawki.
3. Masa jogurtowa:Jogurt zmiksować z cukrem pudrem dodać esencję waniliową wymieszać.Żelatynę namoczyć w mleku ,podgrzać do rozpuszczenia , letnią wlać do jogurtu i wymieszać.
4. Kremówkę ubić na sztywno dodawać porcjami do jogurtu i delikatnie wymieszać.Wylać masę na spód z herbatników i wstawić do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą wylać na górę.Schładzać co najmniej 3-4 godziny.Udekorować truskawkami. Tortownica 22 cm wyłożona na dnie i bokach folią spożywczą.
Komentarze