Jogurtowe na zimno z malinami i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żelatynę rozpuszczam w pół szklanki zimnej wody, czekam aż napęcznieję. Wstawiam do garnka z gorącą wodą do czasu aż żelatyna rozpuści się.
Ubijam śmietanę na sztywno. Dodaję cukier i cukier waniliowy oraz jogurt i dalej ubijam. Wlewam ostudzoną żelatynę i mieszam.
w tortownicy o średnicy ok 23 cm wykładam biszkopty i na nie wylewam masę. Wstawiam do lodówki na ok 1 godzinę. Malinową galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wrzątku, a gdy ostygnie wlewam zmiksowane maliny. Tę malinową masę wylewam na białą masę jogurtową i schładzam dalej. Brzoskwiniową galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzątku. Na cieście układam pokrojone brzoskwinie (ja użyłam jeszcze bananów) i zalewam galaretką .
Porady
Można wykorzystać dowolne ulubione owoce i dopasowane do nich galaretki.
Komentarze