Jogurtowe krążki z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, cukier i 3 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodać jajka, olej i jogurt. Miksować 3 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji.
2.Na dnie wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia formy 21 x 30 ułożyć ananasy. Wylać ciasto i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 40 minut.
3.W tym czasie ugotuj budyń. Szklankę mleka zagotuj, a w połowie rozpuść łyżkę cukru i proszek. Odstaw do wystygnięcia.
4.Ciasto wystudź i szybkim ruchem odwróć "do góry nogami". Wytnij kółka (dookoła ananasowego krążka). Wydrąż środek, ale tak by zostało ciasta przy dnie. Napełnij zimnym budyniem i wstaw na godzinę do lodówki.
Komentarze