Gofry lubią i dzieci , i dorośli . Dziś ciasto zostało wykonane na mąkach mieszanych , z dodatkiem jogurtu i suszonej żurawiny . Czy posmakowały ? Jeszcze jedną porcję zrobiliśmy od razu , doskonałe z dodatkami , jak i bez:)
4.5 (157 ocen)
Porady
Gofry , zawsze kojarzą mi się z domem , pachnącą kuchnią i smakołykami jak u babci czy mamy . Zawsze robiłam gofry z ciast podstawowych , dziś pomieszałam mąki , dodatek mąki kukurydzianej spowodował , że ciasto i gofry mają piękny , żółty kolor . Dodatek żurawiny do ciasta spowodował , że gofry bez dodatków smakowały wybornie . Pastę waniliową możemy zastąpić cukrem waniliowym lub innym aromatem myślę , że np. sprawdził by się tu aromat cytrynowy czy śmietankowy . Pamiętajmy także , że gofrownica gofrownicy nie równa , mam dwie w domu i wiem co mówię , dlatego nie podałam mocy gofrownicy ani czasu pieczenia . Sami musimy wyczuć swoje gofrownice i dostosować czas pieczenia . Jak wspomniałam , mi tak przygotowane gofry smakują same , dla siostrzenicy siedmioletniej podałam je z tym co miałam w domu - bitą śmietaną i owocami , posypką cukrową , skakała z radości :)
Komentarze