300 g truskawek
120 g rabarbaru
175 g masła
1 cukier waniliowy
130 g cukru
3 jajka
150 g mąki
125 g mąki razowej
1/2 proszku do pieczenia
125 g jogurtu naturalnego
cukier puder
Jogurtowe ciasto z rabarbarem i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki myjemy, oczyszczamy i kroimy na połówki. Rabarbar myjemy i kroimy w 1 cm kawałki.
2.Miękkie masło ucieramy z cukrem i cukrem pudrem, kolejno dodając jajka. Pod koniec dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia.
3.Połowę owoców dodajemy do ciasta mieszamy i wykładamy do tortownicy o średn. 26 cm. Na wierzchu wykładamy pozostałe owoce. Pieczemy 55 minut w temp. 175 stopni. Studzimy i posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze