jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym

0 (0 ocen)

babeczki są smaczne i na deser i na 2-gie śniadanie....................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • jajka 4 sztuki/M, olej rzepakowy 1/2 szklanki, jogurt naturalny 250 ml, mąka tortowa 2,5 szklanki, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1/2 łyżeczki, banan 1 większy, dżem malinowy 10 łyżeczek, polewa: - opisie, wiórki kokosowe - ile potrzeba
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jogurtowe babeczki z bananem i dżemem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. mąkę przesiać z proszkiem, sodą do miski, wbić jajka, użyłam M, L wystarczą 3 sztuki wsypać cukier i rózgą lub łyżką wszystko utrzeć do połączenia składników
  • etap 2. wlać olej, jogurt naturalny i rózgą połączyć krótko składniki na dość gęste ciasto
  • etap 3. do foremek włożyć papilotki 12 sztuk, na dno położyć grubsze plastry banana, 1 łyżkę ciasta
  • etap 4. nałożyć do foremek dżem malinowy po 1 łyżeczce i nakryć łyżką ciasta
  • etap 5. piec w 190 C około 25-30 minut, babeczki wystudzić - LUKIER: 1 łyżka dżemu malinowego, 2 łyżki cukru pudru, z 3/4 łyżeczki soku z cytryny, wszystko dobrze wymieszać i łyżeczką polać babeczki, posypać mokre wiórkami kokosowymi, zostawić do zastygnięcia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować