Jogurt z truskawkami i otrębami

0 (0 ocen)

Danie to może służyć zarówno jako śniadanie lub deser. Jest bardzo pożywne, smaczne i zdrowe;)

Składniki:

  • 400g jogurtu truskawkowego,
    30dag mrożonych lub świeżych truskawek,
    6 łyżek otrębów granulowanych z truskawkami,
    6 łyżek dowolnego musli.

Jogurt z truskawkami i otrębami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mrożone truskawki rozmrozić. Nałożyć po łyżce na dnie szklanek, polać jogurtem, posypać otrębami oraz musli. Ponownie nałożyć łyżkę truskawek, polać jogurtem, posypać otrębami i musli. Jeszcze raz powtórzyć te same czynności, na wierzchu dekorując otrębami i musli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy