Jogurt naturalny z płatkami, orzechami włoskimi i nektarynką

4.5 (192 ocen)

Przepis znaleziony na blogu Gotowanie, czyli hobby dla każdego. Szybki i prosty deserek na bazie jogurtu naturalnego. Zdrowy, z dużą ilością orzechów. Polecam!

Składniki:

  • 1/2 nektarynki (użyłam pomarańczy)
    mała garstka orzechów włoskich
    garstka płatków owsianych
    jogurt naturalny
    opcjonalnie: dżem/miód; inne dodatki - suszone owoce
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jogurt naturalny z płatkami, orzechami włoskimi i nektarynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nektarynkę obrać, podzielić na cząstki. Do miski/ wysokiej szklanki ułożyć trochę nektarynki, orzechów oraz płatków owsianych. Całość zalać jogurtem naturalnym (dodatkowo można jogurt dosłodzić miodem lub dżemem) Na wierzch ułożyć pozostałą nektarynkę oraz udekorować orzechami i posypać płatkami owsianymi. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Orzechy Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować