Jeżyki Martynki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Wszystkim domownikom i gościom bardzo smakują te "ciasteczka".W dodatku są łatwe i szybkie do zrobienia.

  • 25 min

Składniki:

  • 4 batony Mars
    50 dag masła
    2,5 szklanki płatków kukurydzianych

Jeżyki martynki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło i Marsy roztapiamy w rondlu.
    Dodajemy płatki kukurydziane.Mieszamy,żeby wszystko się połączyło.
    Wykładamy na folie aluminiową,formując kuleczki lub placuszki.
    Wkładamy do lodówki na 15 minut i gotowe.

Porady

Podałam przepis podstawowy.Jaczęsto dodaje jeszcze to co mam pod ręką, np. garść rodzynków,rozkruszone chrupki kukurydziane,kawałki orzechów itp.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy