Jeżyki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Te ciasteczka są wprost przepyszne, doskonałe na każdą okazję.

  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 12.5 dekagrama
    - cukier: 2 łyżeczki
    - tubka mleka zagęszczonego słodzonego: 1 sztuka
    - mleczna czekolada: 100 gramów
    - płatki kukurydziane: 1 szklanka
    - orzechy włoskie: 0.75 szklanki
    - rodzynki: 0.33 szklanki

Jeżyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, cukier, mleko i czekoladę, stale mieszając, zagotować. Gotować 1 min. Zdjąć z ognia. Dodać pokruszone płatki, pokrojone orzechy i rodzynki (jeśli trzeba to dodać więcej niż w przepisie, tak aby masa była dość gęsta). Gdy lekko zastygnie wykładać łyżką na folię aluminiową. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy