1.Biszkopt: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka. Zmiksować. Wsypać mąkę pszenną i ziemniaczaną zmieszaną z proszkiem i kakao. Dobrze wymieszać. Wylać na tortownicę o średnicy
Wymiary:
- średnica: 26 cm
- wysokość: 7 cm
Piec 25 minut na 150 stopni.
2.Masa: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklance gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, wlać żelatynę.
3.Biszkopt przekroić na pół i pokroić jeszcze na kawałki jak na zdjęciu.
2 małe trójkąty kruszymy i zostawiamy do posypania jeżyka.
4.Poncz: Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i wódką.
5.Biszkopt nasączyć ponczem nałożyć połówki banana i 3 łyżki ubitej masy, przykryć kolejnym kawałkiem biszkoptu i powtarzamy czynność( banany+ubita masa).
6.Następnie biszkopt przekładamy masą i bananami ale ustawiamy pionowo.
Komentarze