Języczki biszkoptowe

0 (0 ocen)

Moje pierwsze ciasteczka, ale już wiem, że nie ostatni raz je robiłam. Bardzo szybkie i smaczne biszkoptowe języczki.

Składniki:



  • 3 jajka klasy L
    0,5 szklanki mąki
    2 łyżki cukru
    cukier puder do smaku
    szczypta soli

Języczki biszkoptowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Blachę do pieczenia wykładamy papierem. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie dodajemy powoli cukier a na koniec żółtka. Do masy jajecznej przesiewamy mąkę i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do worka cukierniczego zakończonego okrągłą końcówką i wyciskamy podłużne ciasteczka.
  • Wyciśnięte ciasteczka posypane cukrem pudrem 2. Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i pozostawiamy ok 3 min. a następnie wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 15 min w temp. 180'C. Ciasteczka powinny się ładnie zarumienić. Upieczone ciasteczka posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy