Jeże na spacerze ;-) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Twarożek rozgnieść widelcem,dodać śmietankę,doprawić solą i pieprzem - połączyć na jednolitą masę.Zwilżonymi dłońmi uformować cztery jeżyki dowolnej wielkości,ja robiłam dwa większe i dwa mniejsze,ułożyć na talerzach.Szczypiorek pociąć na kawałki 0,5cm,wbijać "kolce" w jeżyki.Z kawioru zrobić oczka - dużym jeżykom po trzy ziarenka,małym po jednym,z pestek słonecznika zrobić noski.Na talerze wyłożyć umyte i osuszone gałązki koperku.Pomidorki umyć osuszyć,jeden rozkroić na ćwiartki,każdemu dużemu jeżykowi po połowie pomidorka na "kolce",pozostałe pomidorki zostawić w całości.Rzodkiewki przekroić na połówki,po jednej dać małym jeżykom na "kolce",pozostałą wyłożyć na talerze.
SMACZNEGO!!!
Komentarze