Jesiotr z piekarnika

  • wyświetlono: 5484 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Jesiotr zrobiony w ten sposób jest bardzo soczysty i smaczny :)

evita0007

Składniki

370g jesiotra (ja miałam świeży płat )
1 łyżka masła
1 ząbek czosnku
1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
sok z połowy cytryny
sól,pieprz świeżo mielone
olej do wysmarowania blaszki/naczynia

Sposób przygotowania przepisu:

Jesiotr z piekarnika

  • 1. Jesiotra umyć porządnie pod bieżącą wodą (ma dużo kleju) i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie porcje w każdej zrobic po trzy nacięcia ostrym nożem.
  • przed pieczeniem2. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyc z każdych stron.
    Do masła dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,pietruszkę ,wymieszać i powciskać masę w nacięcia ryb.
  • 3. Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce,przykryć folią aluminiową i piec w 180*C (grzanie góra) 25 minut następnie możemy odkryć i jeszcze sobie chwilkę zapiec i gotowe :)
    Smacznego . . . .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzurybadania_dla_urodyjesiotr
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dorsz z piekarnika

Dodane przez: Marta – redaktor

Dorsz z piekarnika

Dorsz z piekarnika to pyszne danie...

Skrzydełka z piekarnika

Dodane przez: Konto nieaktywne

Skrzydełka z piekarnika

Wolę kurczaka upiec w piekarniku,bo...

Amur z piekarnika

Dodane przez: evita0007

Amur z piekarnika

Pierwszy raz jadłam Amura i powiem...

image-06tvajm

Dodane przez: nikolaxxxx

Podudzie z piekarnika

bardzo smaczny obiad

Młode ziemniaki z piekarnika

Dodane przez: Skotka

Młode ziemniaki z piekarnika

Malutkie młode ziemniaki z rozmarynem...

image-07gerx2

Dodane przez: in-humility

DOMOWE PRAŻONKI Z PIEKARNIKA

Prażonki sporządzane są z ziemniaków...