Jesiotr z piekarnika

4.43 (178 ocen)

Jesiotr zrobiony w ten sposób jest bardzo soczysty i smaczny :)

Składniki:

  • 370g jesiotra (ja miałam świeży płat )
    1 łyżka masła
    1 ząbek czosnku
    1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki
    sok z połowy cytryny
    sól,pieprz świeżo mielone
    olej do wysmarowania blaszki/naczynia
Wystaw ocenę:

4.43 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Jesiotr z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jesiotra umyć porządnie pod bieżącą wodą (ma dużo kleju) i osuszyć ręcznikiem papierowym. Podzielić na dwie porcje w każdej zrobic po trzy nacięcia ostrym nożem.
  • przed pieczeniem 2. Porcje ryby skropić sokiem z cytryny,posolić i popieprzyc z każdych stron.
    Do masła dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,pietruszkę ,wymieszać i powciskać masę w nacięcia ryb.
  • 3. Ułożyć na wysmarowanej olejem blaszce,przykryć folią aluminiową i piec w 180*C (grzanie góra) 25 minut następnie możemy odkryć i jeszcze sobie chwilkę zapiec i gotowe :)
    Smacznego . . . .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować