Jesienny serek Labneh

0 (0 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

Jest prosty w przygotowaniu, pyszny, bardzo kremowy i pełen pysznych jesiennych dobroci ;) które możemy dodawać i zmieniać według własnego uznania.

  • 24 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 800 ml jogurtu naturalnego ( gęstego )
    duża szczypta soli
    duża szczypta mielonego pieprzu czarnego
    1 średniej wielkości czerwona cebula - pokrojona w drobną kosteczkę
    2 ząbki czosnku - przeciśnięte przez praskę
    garść posiekanej natki pietruszki
    ok. 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę
    ok. 1/2 zielonej papryki pokrojonej w drobną kosteczkę

    gaza
    kawałek sznurka
    sitko
    miska
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasty Ser

Jesienny serek labneh - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jesienny serek Labneh 1. Do jogurtu dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy. Na sitko wyłożone gazą wylewamy jogurt.
    Zbieramy boki gazy i ściskamy tworząc taką bombkę. Związujemy mocno i wieszamy nad miską by nadmiar płynu spokojnie sobie kapał i w takiej formie niech sobie wisi pół dnia a na noc wkładamy do lodówki ( leżąc na sitku nad miską ). Rano mamy już gotowy serek na śniadanie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Jogurt grecki Serek Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować