Jesienny murzynek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotowujemy w rondelku, do momentu aż wszystkie składniki się połączą i powstanie gęsta masa.
Odlać pół szklanki na polewę. Resztę wystudzić.
2.Do wystudzonej masy dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko wymieszać. Białka ubić na sztywno i dodać do czekoladowej masy delikatnie mieszając.
3.Jabłka obrać, wyczyścić z pestek i pokroić na kawałki. Dodać do ciasta i jeszcze raz wymieszać.
4.Masę wylać na wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą okrągłą blachę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 45 minut.
5.Po wyjęciu ciasta z piekarnika polać pozostawioną wcześniej polewą. Smacznego!!!
Porady
Ciasto lepiej smakuje gdy kawałki jabłek są większe.
Komentarze