Jesienny krem cebulowy z makaronem jajecznym Lubella

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jesienna - cebulowa zupa z serkiem topionym. Kremowy, a zarazem ostry smak to najlepsze połączenie!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l. bulionu warzywnego
    6 cebul
    2 ziemniaczki
    1 seler
    1 ząbek czosnku
    2 śmietankowe serki topione
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka mąki
    1 łyżeczka curyy
    1 łyżeczka papryki ostrej
    sól, pieprz
    makaron jajeczny lubella
    pestki słonecznika

Jesienny krem cebulowy z makaronem jajecznym lubella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Cebulę kroimy w piórka - karmelizujemy ją na rozgrzanej patelni Dodajemy pokrojony ząbek czosnku. Smażymy na delikatnym ogniu by nie przypalić.
    2. Następnie dodajemy łyżkę mąki i chwilę podsmażamy.
    3. Następnie gotujemy bulion.
    4. Dodajemy bulion warzywny - dodać ziemniaczki i seler.
    5. Gotować tyle aż wszystko zmięknie - następnie dodać podsmażoną cebulkę, curyy, paprykę ostrą, sól, pieprz i serki topione.
    6. Całość zmiksować na gładki krem.
    7. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
    8. Na koniec podsmażyć delikatnie pestki słonecznika.
    SMACZNEGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy