Jesienny gulasz z piersi kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.umytą i osuszoną pierś podwójną kurczaka pokroić na ok 1,5 cm kostki, obsypać wszystko dobrze mąką, na gorącym oleju zrumienić mięso co jakiś czas mieszając, dodać kucharka
2.dodać pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojone na kawałeczki kolorowe papryki i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając
3.
obieraczką "julienne" poszatkować marchew i dodać do gulaszu, wymieszać wszystko
4.z ugotowanej fasolki szparagowej wlać wodę lub dodać 2 kostki warzywne i 4 szklanki wody, wszystko wymieszać i pod przykryciem dusić z 20 minut
5.śmietanę wymieszać z wodą i mąką, wlać do gulaszu i mieszając zagęścić sos, dodać pieprz mielony i przyprawę w płynie
Komentarze