JESIENNY GARNEK Z KURCZAKIEM I DYNIĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Danie jednogarnkowe ktore polecam na jesienne, chlodne dni.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 podwojne piersi z kurczaka
    kawalek miąższu dyni
    1 marchewka
    1 cebula
    2 zabki czosnku
    1 puszka fasoli czerwonej
    1 puszka pomidorow w zalewie
    sol, pieprz, papryka slodka
    2 lyzki oleju
    1 szklamka bulionu
    natka pietruszki

Jesienny garnek z kurczakiem i dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebule posiekać i zeszklić na tłuszczu. Mieso oczyscic, pokroić w kostke, opruszyc sola, pieprzem, sola i papryka, dodac do cebuli i podsmazyc. Podlac bulionem, dodac pokrojona marchewke i chwile dusic pod przykryciem. Nastepnie dodac pokrojona w kostke dynie oraz pomidory z puszki oraz fasole. Wszystko razem chwile podgotować. Doprawic do smaku. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

Komentarze

Podobne przepisy