Jesienne wytrawne muffiny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne muffinki na wytrawnie. Zrobiłam je z typowo jesiennych warzyw.

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 szkl startej na tarce o dużych oczkach dyni
    1/2 szkl startej na tarce o dużych oczkach cukinii
    1/2 szkl startych na tarce o dużych oczkach ziemniaków
    50 g kiełbaski (np. kabanosa)
    100 g mozzarelli
    1/2 czerwonej papryki
    1 jajko
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    1 łyżka oleju
    1 łyżeczka ziół prowansalskich i suszonych pomidorów
    oraz 10 silikonowych foremek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Muffiny wytrawne

Jesienne wytrawne muffiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Starte warzywa odciskamy z nadmiaru wody i przekładamy do miseczki. Kiełbaskę kroimy w cienkie plasterki a paprykę w drobną kostkę. Mozzarellę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do warzyw dodajemy kiełbasę, paprykę, mozzarellę, jajko. olej oraz przyprawy. Mieszamy dokładnie i wypełniamy masą silikonowe foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dynia Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować