Jesienne spaghetti

0 (0 ocen)

Dobry sposób na przemycenie do dania dużej ilości zdrowych , bogatych w witaminy warzyw

Składniki:

  • - 300g makaronu typu spaghetti
    - 1 czerwona papryka
    - 1 żółta papryka
    - 1 mała dynia hokaido
    - 1 duża cebula
    - 2-3 ząbki czosnku
    - 4 dojrzałe , soczyste pomidory
    - 1 cukinia
    - sól, pieprz, bazylia, gałka muszkatołowa do smaku
    - 2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Jesienne spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej. Czosnek siekamy, warzywa wszystkie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę lub w paski. Na początek czosnek z cebulą wędruje na patelnię. Chwilę smażymy i dodajemy papryki. Znów chwilę smażymy i dodajemy resztę warzyw. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości co jakiś czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz gałką i dodajemy makaron. Mieszamy i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Dynia Makaron Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować