JESIENNE SMOOTHIE Z DYNIĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie smoothie to dobry pomysł na przemycenie dyni, gdy ktoś za jej smakiem nie przepada.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 300-350 g dyni (ważonej ze skórką)
    1 duże mango
    4 duże marchewki

Jesienne smoothie z dynią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię obieramy ze skórki, czyścimy z pestek, myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Wyciągamy i studzimy.
  • 2. Mango obieramy ze skóry i kroimy na mniejsze kawałki, usuwając pestkę.
    Marchewki obieramy, dokładnie myjemy i przepuszczamy przez sokowirówkę, wyciskając sok.
  • 3. Wystudzoną dynię oraz mango przenosimy do wysokiego naczynia i blendujemy na gładki mus. Dodajemy sok marchewkowy i wszystko razem mieszamy. Przelewamy do szklanek.

Komentarze

Podobne przepisy