Jesienne leczo

  • wyświetlono: 280 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

W sam raz na chłodniejsze jesienne dni, w sezonie na najsmaczniejsze warzywa.

  • 60min

Składniki

- 3 papryki czerwone
- 3 papryki zielone
- 3 papryki żółte (kremowe)
- 4-5 pomidorów
- 2 cukinie
- 2-3 cebule
- kawałek papryczki chilli
- pętko kiełbasy
- sól
- cukier
- pieprz
- papryka słodka i ostra w proszku
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

Sposób przygotowania przepisu:

Jesienne leczo

  • 1. 1. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
    2. Na rozgrzanym tłuszczu w głębokim garnku podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę.
    3. Papryki myjemy i usuwamy gniazda, kroimy w paski. Dodajemy do garnka.
    4. Obrane pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do garnka.
    5. Cukinie obieramy, dodajemy do garnka.
    6. Papryczkę chilli drobniutko kroimy, dodajemy do garnka.
    7. Przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, paprykami w proszku, przykrywamy i dusimy do miękkości papryk, co jakiś czas mieszając.
    8. Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżeczki koncentratu dla zagęszczenia powstałego sosu i podkreślenia smaku warzyw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniasezonowe_przysmakimama_mnie_nauczylajesień

Komentarze

Podobne przepisy

Leczo klasyczne

Dodane przez: AnetaJ

Leczo klasyczne

Leczo to pyszne, jednogarnkowe...

Leczo

Dodane przez: Goszka

Leczo

Leczo to sztandarowe danie jednogarnkowe,...

Leczo

Dodane przez: Elzbieta Majkowska

Leczo

Leczo jest to potrawa jedno garnkowa...

Leczo

Dodane przez: Ostra Na Słodko

Leczo

Leczo po mojemu!W lecie jest fantastycznym...

Leczo

Dodane przez: szynszyla

Leczo

Nasze ulubione danie

Leczo

Dodane przez: zielonakuchniablog

Leczo

Leczo jest węgierską potrawą przygotowywaną...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE