1.
1. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki.
2. Na rozgrzanym tłuszczu w głębokim garnku podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę.
3. Papryki myjemy i usuwamy gniazda, kroimy w paski. Dodajemy do garnka.
4. Obrane pomidory kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do garnka.
5. Cukinie obieramy, dodajemy do garnka.
6. Papryczkę chilli drobniutko kroimy, dodajemy do garnka.
7. Przyprawiamy solą, pieprzem, cukrem, paprykami w proszku, przykrywamy i dusimy do miękkości papryk, co jakiś czas mieszając.
8. Pod koniec gotowania dodajemy 2 łyżeczki koncentratu dla zagęszczenia powstałego sosu i podkreślenia smaku warzyw.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze