Jesienne ciasto z owocami kaki

4.49 (189 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jesienne ciasto z owocami kaki to pyszny dodatek do popołudniowej kawy.
Smak dość ciekawy

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Jajko 3 sztuki
    200 g jogurtu naturalnego( ja go zastąpiłam tym razem jogurtem jabłko rabarbar)
    150-200 g cukru według uznania
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    200g mąki pszennej
    Suszone drożdże 10 g
    Masło do posmarowania blachy
    Persymona 1 szt
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Jajko

Jesienne ciasto z owocami kaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jesienne ciasto z owocami kaki 1. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą masę. Dodajemy jogurt i cukier waniliowy.
    Wszystko dokładnie mieszamy.
    Przesianą mąkę z drożdżami dodajemy łyżkami do powstałej masy cały czas mieszając.
    Następnie białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z ciastem.
    Blachę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy gęste ciasto i wtykamy w nie kawałki obranego owocu kaki.
    Pieczemy 30 minut w temperaturze 180st. wykałaczką sprawdzamy czy ciasto jest gotowe. Ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO

    Blacha o wymiarach 40cm na15 cm
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mąka Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować