Jesienne chilli z wieprzowiną i ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Przyjemna, aromatyczna potrawa w sam raz na nadchodzące coraz chłodniejsze dni. Dla amatorów pikantnych smaków.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - łopatka wieprzowa: 500 gramów
    - ciecierzyca: 1 puszka
    - fasola czerwona w puszce: 1 puszka
    - groszek konserwowy: 0.5 puszki
    - kukurydza konserowa: 0.5 puszki
    - cebula (duża): 1 sztuka
    - papryka w dowolnym kolorze: 1 sztuka
    - przecier pomidorowy: 100 mililitrów
    - olej rzepakowy: 3 łyżki
    - sól i pieprz do smaku około: 1 szczypta
    - słodka papryka: 1 łyżeczka
    - papryka ostra: 0.25 łyżeczki
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - cynamon: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jesienne chilli z wieprzowiną i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć i pokroić na małą kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Rozgrzać na patelni olej i zrumienić na złoto cebulkę. Dodać mięso i smażyć do miękkości. W razie konieczności podlać wodą.
  • 2. Wszystkie warzywa z puszki odsączyć na sitku i dodać do mięsa. Paprykę wydrążyć i pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników. Dołączyć przecier pomidorowy i przyprawy.
  • 3. Gotować koło 10 minut( warzywa z puszki szybko się rozgotowują więc trzeba uważać). Podawać posypane pietruszką, z ryżem lub zawinięte w tortilli.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Ciecierzyca Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować