Jesienne babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubij z cukrem na puszystą masę, w trakcie zetrzyj i dodaj skórkę z pomarańczy i cytryny. Masło rozpuść i dodaj do niego miód, dokładnie wymieszaj. Mąkę zmieszaj z wszystkimi pozostałymi suchymi składnikami. Do ubitych jajek dodaj na zmianę mieszaninę mąki i masła z miodem. Na koniec dodaj sok z pomarańczy.
2.Masę przełóż do papilotek – maksymalnie do 2/3 wysokości, bo babeczki sporo rosną. Piecz przez około 20-25 minut – tradycyjnie do suchego patyczka. Po upieczeniu przestudź i udekoruj lukrem twarogowym.
3.Wykonanie kremu - twaróg zmieszaj dokładnie z miodem, aż masa będzie gładka (możesz miód zastąpić cukrem pudrem). Gotowym lukrem posmaruj babeczki, na wierzchu ułóż orzechy, albo kandyzowane owoce.
4.Babeczki ułożone w pudełeczku z kolorowymi liśćmi i kasztanami albo żołędziami, będą pięknym prezentem :)
Komentarze