Jesienna zupa z kapustą włoską, marchewką, pieczarkami, ziemniakami i kukurydzą

5 (2 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo kolorowa i bardzo smaczna zupa ze świeżych jesiennych warzyw.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 średniej kapusty włoskiej
    500 g pieczarek
    1-2 marchewki
    kilka ziemniaków
    kolba kukurydzy
    cebula
    chili
    łyżka masła
    sól ziołowa
    roztarte ziele angielskie
    liść laurowy
    pieprz kolorowy
    200 g kwaśnej wiejskiej śmietany

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Jesienna zupa z kapustą włoską, marchewką, pieczarkami, ziemniakami i kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle rumienimy pokrojoną cebulę, ziemniaki i marchewkę. Dzięki podsmażeniu wydobędziemy smak warzyw. Dodajemy pokrojone w kostkę chili, ziarna kukurydzy, pokrojone pieczarki, sól, liść laurowy i roztarte ziele angielskie. Zalewamy bulionem warzywnym, rosołem lub wodą. Gotujemy, aż ziemniaki i marchewki będą miękkie. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy, aż kapusta zmniejszy swoją objętość. Do zupy dodajemy śmietanę. Doprowadzamy do zagotowania. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą ziołową i pieprzem kolorowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska Ziemniaki Kukurydza Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować