Jesienna zupa z ciecierzycą

0 (0 ocen)

Zapraszam:)

Składniki:

  • 1 marchewka
    ½ selera
    10 cm pora
    1 kalarepka- 250 g
    ½ dyni makaronowej- 300 g
    2 pomidory-240 g
    2 łyżeczki oleju kokosowego
    165 g ugotowanej ciecierzycy
    2 łyżeczki pasty paprykowej
    Sól do smaku
    1 łyżeczka majeranku

Jesienna zupa z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1tv2w3d 1. Ciecierzycę ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić.
    Obraną marchewkę i seler pokroić w średniej wielkości kostkę, por również pokroić. W garnku rozgrzać olej i wrzucić por i marchewkę, seler.
  • image-0i1jjsd 2. W między czasie kalarepkę obrać i również pokroić. Dodać do garnka i smażyć całość.
  • image-0lpg9jo 3. Po około 2 minutach dodać pokrojoną dynię. Wlać litr wody i doprowadzić do wrzenia. Po około 5 minutach od zagotowania dodać obrane i pokrojone pomidory.
  • image-00padim 4. Po kolejnych 3 minutach dodać ciecierzycę. Doprawić do smaku pastą paprykową, solą i majerankiem. Całość gotować jeszcze 4-5 minut. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy