Jesienna zupa wielowarzywna a'la barszcz ukraiński

0 (0 ocen)

Zdrowa zupka, zawierająca witaminki. Na jesień w sam raz.

Składniki:

  • - mrożonka warzyw
    - mały brokuł
    - czosnek ząbek
    - 4 ziemniaki duże
    - 2 kostki rosołowe
    - sól, pieprz do smaku
    - garść pietruszki
    - ok. 300 g. szynki wieprzowej
    - 2 łyżki barszczu czerwonego
    - kawałek pora
    - 1 starty burak
    - 3 łyżki śmietany
    - 2 ziarenka ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa wielowarzywna a'la barszcz ukraiński - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i gotujemy ok. 30 min. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, solimy 1 łyżkę. Gotujemy ok 15 min. Potem wrzucamy kostki rosołowe i resztę warzyw. Gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Na koniec siekamy pietruchę i wrzucamy do zupy. Gdy zupka trochę ostygnie zahartować śmietanę i wlać do zupy. Doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować