JESIENNA ZUPA WARZYWNA

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Pełnia smaków, pełnia kolorów, pełnia zdrowia

  • 60 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki:
    1/2 op. makaronu spaghetti
    garść zielonej fasolki
    1/2 cukinii zielonej
    1/2 cukinii żółtej
    papryka czerwona
    papryka żółta
    papryczka chilli (ok 2 cm)
    kolba kukurydzy
    2 l. bulionu warzywnego
    gałązka świeżej mięty
    gałązka natki pietruszki
    gałązka kolendry
    sól
    pieprz
    łyżka oleju

Jesienna zupa warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie obrać i pokroić w pół plastry. Papryki pokroić w plastry. Kukurydze obkroić z kolby. Fasolkę oczyścić. Papryczkę chilli drobno posiekać.
    Warzywa podsmażać na oleju przez 5 minut mieszając je aby się nie przypaliły. Po tym czasie dolać bulion oraz miętę, pietruszkę i kolendrę. Gotujemy zupę przez 20 minut tak aby warzywa nie rozgotowały się. Przyprawić solą oraz pieprzem.

    Makaronugotować al dente.

    Na talerz wykładamy makaron oraz zalewamy go zupą z dużą ilością warzyw.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy