Jesienna zupa pomidorowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W naszym przypadku, lenistwo popłaca…w zasadzie to lenistwo dla mózgu to nie jest, bo trzeba sporo natrudzić się, by przygotować coś na szybko, bez wysiłku :P

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    1 kawałek pora
    100 g świeżych grzybów
    2 łyżki masła
    4 ziemniaki
    1,2 l wrzątku
    1 słoik sosu np. Barilla pecorino
    200 g brukselki
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jesienna zupa pomidorowa 1. Jarzyny kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki, pora w piórka. Razem z pokrojonymi grzybami smażymy na rozgrzanym maśle. Oprószamy solą i pieprzem, smażymy przez chwilę, zalewamy wrzątkiem. Gotujemy przez kwadrans, dodajemy sos i gotujemy 30 min.
    Brukselki oczyszczamy, większe kroimy na mniejsze kawałki, a co z tego że rozgotują się ;) mniejsze wrzucamy w całości. Gotujemy do miękkości wszystkich składników. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brukselka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować