Jesienna zupa gulaszowa z makaronem

4.5 (168 ocen)

  • 60 min

Pożywna zupa z grzybami

  • 60 min

Składniki:

  • 80 gram makaron kolanka Mamma Mia
    400 gram łopatki wieprzowej
    150 gram maślaków
    3 pomidory
    2 marchewki
    2 ziemniaki
    1 papryka zielona
    0,5 papryki pomarańczowej
    1 por
    1 cebula
    margaryna
    przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Jesienna zupa gulaszowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowane składniki 1. Przygotowujemy wszystkie składniki. Maślaki oczyszczamy i kroimy na pół lub większe na cztery części. Cebulę kroimy w półplasterki, a por w talarki. Na patelni przesmażamy mąślaki razem z porem i cebulą na 1 łyżce margaryny. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę – smażymy do miękkości. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, a następnie przesmażamy w garnku na roztopionej łyżce margaryny, następnie zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy.
  • Grzyby, por i cebulę smażymy 2. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki, a obrane pomidory w kostkę, gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy do niego pokrojone warzywa, wcześniej przesmażone grzyby z pozostałymi składnikami oraz makaron. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut tak aby wszystkie składniki były miękkie – doprawiamy wedle uznania. Tak przygotowaną zupę gulaszową podajemy na gorąco. Bardzo smaczna!

Porady

Mozna też użyć grzybki mrożone

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować