Jesienna zupa gulaszowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowujemy wszystkie składniki. Maślaki oczyszczamy i kroimy na pół lub większe na cztery części. Cebulę kroimy w półplasterki, a por w talarki. Na patelni przesmażamy mąślaki razem z porem i cebulą na 1 łyżce margaryny. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę – smażymy do miękkości. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, a następnie przesmażamy w garnku na roztopionej łyżce margaryny, następnie zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy.
2.Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki, a obrane pomidory w kostkę, gdy mięso jest już prawie miękkie dodajemy do niego pokrojone warzywa, wcześniej przesmażone grzyby z pozostałymi składnikami oraz makaron. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut tak aby wszystkie składniki były miękkie – doprawiamy wedle uznania. Tak przygotowaną zupę gulaszową podajemy na gorąco. Bardzo smaczna!
Komentarze