jesienna zupa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

jest to zdrowa i smaczna zupa

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 30dag żeberek wieprzowych
    1 marchewka
    1 papryka
    2 pomidory
    1 pietruszka korzeń
    10 średnich ziemniaków
    1 lyżka koncentrantu
    śmietana 18% + mąka do zaprawiania
    2 lyżki Kucharka
    sól, pieprz

Jesienna zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wywar z żeberek, dodając do niego marchewkę, pietruszkę obraną i pokrojoną w kostkę. w tym czasie kroimy pomidory w kostkę (można sparzyć i pokroić bez skórki) oraz paprykę obieramy ziemniaki i także kroimy w kostkę.
  • 2. Gdy mięso z żeberek będzie już podgotowane dodajemy ziemniaki. Calość gotujemy ok. 20 minut po czym dodajemy paprykę i pomidory. Gdy ziemniaki będą już miękkie doprawiamy do smaku, dodajemy koncentrat oraz zaprawiamy mąką i śmietaną. Zagotowujemy.Posypujemy natką pietruszki.Smacznego.

Porady

Zupa doskonala na jesienne dni. Można także po ugotowaniu zmiksować ją blenderem, otrzymamy zupę krem podawać z chlebem lub grzankami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy