Jesienna szakszuka

  • wyświetlono: 87 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne i pożywne jesienne śniadanie.

  • 1 porcje
  • 20min

Składniki

2 pieczarki
pół cebuli
pomidor
pół papryki
4 plastry dyni
2 jajka
sól
pieprz
ostra papryka
oliwa

Sposób przygotowania przepisu:

Jesienna szakszuka

  • 1. Wszystkie warzywa umyć i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i zeszklić. Następnie dodać paprykę, pieczarki i dynię. Smażyć, aż wszystko zmięknie. Na końcu dodać pomidora. W razie konieczności podlewać delikatnie wodą aby nic nie przywarło do patelni. Na koniec wszystko doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Kiedy warzywa będą miękkie, zrobić w nich dwie dziurki i wbić jajka. Przykryć pokrywką i smażyć dwie minuty.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkipomidorDyniaszakszuka

Komentarze

Podobne przepisy

Szakszuka z chorizo i papryką (shakhouka)

Dodane przez: zielonakuchniablog

Szakszuka z chorizo i papryką (shakshouka)

Szakszuka z kuchni tunezyjskiej...

Szakszuka z botwinką

Dodane przez: Marta – redaktor

Szakszuka z botwinką

Spośród wszystkich znanych mi śniadań...

Szakszuka z jajkami

Dodane przez: soulstorm

Szakszuka z cieciorką

Pyszna propozycja na śniadanie...

Szakszuka z kurkami i papryką

Dodane przez: Joanna Kryla

Szakszuka z kurkami i papryką

Szakszuka to w dosłownym tłumaczeniu...

Szakszuka

Dodane przez: SprytnaChochla

Szakszuka z soczewicą

Konkretne śniadanie lub obiad -...

Szakszuka z cieciorką i kiełbasą

Dodane przez: bogusia82

Szakszuka z cieciorką i kiełbasą

Taki danie często przyrządzam mojemu...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE