Jesienna szakszuka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Pyszne i pożywne jesienne śniadanie.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 2 pieczarki
    pół cebuli
    pomidor
    pół papryki
    4 plastry dyni
    2 jajka
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    oliwa

Jesienna szakszuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa umyć i pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i zeszklić. Następnie dodać paprykę, pieczarki i dynię. Smażyć, aż wszystko zmięknie. Na końcu dodać pomidora. W razie konieczności podlewać delikatnie wodą aby nic nie przywarło do patelni. Na koniec wszystko doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Kiedy warzywa będą miękkie, zrobić w nich dwie dziurki i wbić jajka. Przykryć pokrywką i smażyć dwie minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Szakszuka