JESIENNA SURÓWECZKA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

pyszna i kolorowa surówka obiadowa, tak jak jesień jest barwna a w swoim smaku niepowtarzalna

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 średnie marchewki
    1 mały surowy burak
    1 średnie jabłko
    1/2 pora - część zielono - żółta
    1 średnia cebula
    1/2 zielonej papryki
    sól, pieprz
    1 łyżka oleju
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka białego sezamu
    1/2 korzenia małego selera
    szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Jesienna suróweczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obieramy marchewkę, selera, jabłko i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Buraka obieramy kroimy w cieniutkie plasterki a każdy plasterek na cienkie paseczki. Pora czyścimy, przekrawamy na pół i kroimy w cienie pół talarki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Paprykę również kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, cukrem. Dodajemy majonez, śmietanę, olej i dodajemy sezam. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 - 15 min w chłodne miejsce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować