Jesienna sałatka z winogronem i ananasem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jesienna sałatka z samymi dobrymi składnikami, do tego lekka i zdrowa. Winogrono o tej porze roku jest najlepsze. Do sałatki dodałam też ananasa świeżo bo miałam. Do tego pyszne kapary, oliwki i prosciutto. Czy może być coś lepszego. Nie oderwiecie się od talerza.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    100 g szpinaku
    30 g rukoli
    1/2 ananasa świeżego
    150 g winogrono
    100 g prosciutto
    100 g sera lazur
    50 g kaparów
    1 cebula czerwona
    10 oliwek czarnych
    4 pomidory suszone
    płatki chili
    3 gałązki koperku
    oliwa od suszonych pomidorów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Wina Szynki Ser

Jesienna sałatka z winogronem i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Szpinak, rukolę myję i osuszam. Układam na talerzu. Ananasa pozbawiam skóry, środka niejadalnego i kroję na kawałki. Układam na szpinaku. Dodaję zwinięte kawałki szynki, kapary, cebule pokrojoną w piórka, oliwki, kawałki sera lazur, winogrono, pokrojone pomidory suszone. Posypuję płatkami chili, koperkiem pokrojonym. Polewam oliwą od pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować